Kalkoen heel per kg.

Vorige Artikel 5 van 7 Volgende
€ 9,50
Aantal

Verse hele kalkoen vanaf 2500 gram met vele mogelijkheden.....ook leverbaar in braadzak met heerlijke vullingen

INGREDIENTEN 4 personen 1 kalkoen van 2 -2,5 kilo

1 zak Hollandse roerbakgroenten

1 pot milde currypasta van patak

1 eetlepel massalapoeder (hindoestaans)

Catalaanse worstjes

2 ongekookte aardappels

2 tomaten

Verse kruiden (rozemarijn, basilicum, tijm etc)

Flinke scheut rode wijn

Peper, zout

HULPMIDDELEN Braadzak Braadtouw Cocktailprikkers Ovenschaal of braadslee

Voorbereiding

Vulling (1 dag van tevoren) Snijd de aardappels en tomaten (zonder de zaadjes) in blokjes Roerbak de Hollandse groetenmix met de vulling van de worstjes (het velletje moet er dus af) de aardappels en tomaten door elkaar. Laat het niet te gaar of te zacht worden, het moet nog een beetje knapperig blijven. Doe er twee flinke scheppen van de milde currypasta bij en een flinke eetlepel massalapoeder. Laat dit een nacht staan zodat alles goed in kan trekken. Laat een half pakje boter smelten en doe hier ook een flinke schep currypasta en masala door. Laat ook dit een nacht staan. Zet de kalkoen voordat je ermee aan de slag gaat eerst minimaal een uur in een flinke bak water.

Bereidingswijze Steel het gat aan de achterkant van de kalkoen in het vel goed dicht met cocktailprikkers. Wrijf de binnenkant goed in met peper en zout. Doe de groentevulling in de kalkoen. Druk het goed aan en steek de voorkant door het vel ook goed dicht met cocktailprikkers.

Friemel het vel bovenop de kalkoen met je vingers voorzichtig los. Je kan hieronder nu wat verse kruiden en wat van de overgebleven vulling schuiven.

Wrijf de buitenkant van de kalkoen nu goed in met de boter-curry-mix. Zorg dat het ook goed tussen de poten en in alle plooien zit.

Bind met touw vervolgens de poten stevig tegen de kalkoen vast.

Plaats de kalkoen voorzichtig in de braadzak. Doe er de rest van de vulling bij, de verse kruiden en een flinke scheut rode wijn.

Plaats de braadzak in de ovenschaal in het midden van een goed voorverwarmde oven op 180 graden.

Laat de kalkoen in zo'n 2 tot 2,5 uur gaar worden. Laat tot slot de kalkoen nog een kwartiertje rusten voordat je 'm aansnijdt.

Serveertips

Lekker met een aardappelschotel en een bietensalade met pijnboompitjes.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2010 - 2019 Poelier De Jager | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel