Hele kip op een bierblik+recept

Vorige Artikel 7 van 14 Volgende
€ 6,95
Aantal

Hele kip op een bierblik

Het verwarmde bier houdt het vlees mals, terwijl de huid lekker knapperig wordt. Het levert elke keer weer een perfect resultaat op.

Benodigdheden

1 hele kip
1 blik bier
2 eetlepels zout
1 theelepel zwarte peper
3 theelepels kipkruiden
2 eetlepels vegetarische olie

Bereidingswijze

Spoel de kip af van binnen en buiten. Droogmaken met keukenpapier. Smeer de kip licht in met olie en bestrooi de binnen- en buitenkant met zout, peper en droge kipkruiden. Zet apart.
Verwarm de barbecue voor op stand `hoog". Open het bierblik en schenk de helft eruit (of drink het op). Zet het blik op een stevige ondergrond. Schuif de kip, door in elke hand een poot vast te pakken, over het blik.
Zet een gedeelte van de brander uit en het andere gedeelte op "medium". Plaats de "kip-op-het-blik" boven de brander die uit is. Dit is de indirecte kookmethode.
Zet de kip in goede balans op zijn twee poten en het blikje als een driehoek. Let er op dat het geheel stevig staat voordat het deksel gesloten wordt. Barbecue de kip bij medium hitte voor ongeveer anderhalf uur of totdat de temperatuur in de borst de 80°C en 85°C in het dikste deel van de bout bereikt heeft.
Haal het geheel voorzichtig van de barbecue af met ovenhandschoenen. Laat 10 minuten rusten voordat het blik verwijderd wordt. Knoei niet met het bier, want de inhoud kan erg heet zijn. Snijd de kip in stukken en serveer onmiddellijk.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2010 - 2019 Poelier De Jager | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel